-
Bongaa! ImagePark.biz Hauskat videot Pikavippi
 
Etusivu Kirjoitukset Kirjoita Jäsenet Info Linkit Keskustelu

Kirjoitukset

Kärpäsiä

raitasukanvillanukka, 19.05.2010 19:53
Katsottu 1174 kertaa

Tässä minä istun kompostin vieressä. Kärpäset pyrkivät suuhun ja nenään. Varmaan silmiinkin, ellen pitäisi niitä tiukasti kiinni aina mietiskellessäni. Kompostin haju on läpitunkeva. Mätäneviä lehtiä, leikattua ruohoa, joukossa eilisen kaalilaatikon tähteet hajusta päätellen. Minä olen pilaantunut kaalilaatikko ja kärpäset muita ihmisiä. He pörräävät ympärilläni ja näykkivät minusta yksitellen pieniä paloja, jotka jakavat sitten keskenään. “Kuulitko sä, että se…?” “Tiesitsä, että sillä…?” Niin ne makustelevat minusta pieniä paloja ja minä kutistun. Pala palalta pienemmäksi, kunnes minusta ei ole jäljellä kuin mikroskooppisen pieni palanen. Niin pieni, ettei sitä edes kärpäset huomaa. Pieni kaalilaatikon murena, joka mätänee ja maatuu kuin kaikki muukin. Mustaksi massaksi kukkapenkkeihin tai kasvimaalle uudelleen käytettäväksi. Niin kuin kaikki muutkin... Lopulta.

Kommentit

Akhilleus, 22.05.2010 21:33

Rankka, mutta tuore vertauskuva tuo pilaantunut kaalilaatikko ja kärpäset. Olit hyvin onnistunut tuomaan erilaisen näkökulman tuttuun aiheeseen. Ihmiset osaavat arvostella ilkeästi, mutta välillä sitä huomaa itse asettavansa ajatukset ja mielipiteet muiden päiden sisään eli joskus sitä vaan välittää liikaa muiden mielipiteistä. :) Hyvin kirjoitettu. Olisi kiva luke jotain vielä pidempää, vaikkapa joku tarina tai jotain? :)

Akhilleus, 22.05.2010 21:41

Kliseisyys oli osittain tahallista, lähinnä omaa laiskuuttani. :) Pitäisi varmaan tehdä korjattu versio, jossa pyrin välttämään kliseitä.

Kärpästen rakastaja, 12.12.2012 15:35

Anteeksi mutta miten voit olla pilaantunut kaalilaatikko??? Minulla no lemmikkikärpäsiä eivätkä ne koskisikaan pilaantuneeseen kaalilaatikkoon! Sitä paitsi kuka on niin tyhmä, että jättäisi kaalilaatikon pilaantumaan pöydälle, tai edes jääkaappiin, puhumattakaan pakastimesta? Jos ei kärpäsistä tykkää, niin osta kärpäslätkä. Sillä kun napakasti lyö niin kärpänen kuolee kivuttomasti, mutta jos se jää kitumaan, niin silloin täytyy lyödä uudestaan ja myös itseäkin rangaistukseksi siitä, että on jättänyt viattoman luontokappaleen kärsimään niinkin pitkäksi aikaa kuin pari kolme sekuntia!!!!

Nimimerkki


Varmistuskoodi
Syötä kuvassa näkyvä varmistuskoordi tekstikenttään. Rekisteröityneiden jäsenten ei tarvitse tätä tehdä. Näin estämme kommenttispämmiä.
varmistuskuva
Kommentit


 
 
Copyright © Prologi.net, 2005-2010 | Tekstit ovat kirjoittajiensa omaisuutta | prologi@prologi.net