-
Bongaa! ImagePark.biz Hauskat videot Pikavippi
 
Etusivu Kirjoitukset Kirjoita Jäsenet Info Linkit Keskustelu

Kirjoitukset

Kahden kilometrin suhde

Milena, 21.06.2006 0:48
Katsottu 2103 kertaa

Se käveli kadulla. Yksin. - Ostiksä niitä paristoja? Epämääräistä mutinaa. - Vastaa! Ostitko vai etkö? - No en mä oikein muistanut. Se pyöritteli silmiään. - Olishan se pitänyt arvata. Annoin sulle rahat, pyysin ostamaan paristoja, ei. Mihin sä sen rahan kulutit? Tupakkaanko taas? Se kuulosti vihaiselta. - Noo... joo. - Voi vittu, etkö sen vertaa voinut mua auttaa, etkö? Mä tarttin niitä mun kameraan. Nyt mä en voi kuvata, tajuuksä?? Valokuvaus oli sen intohimo. Se kuvas kotona itteään. Kunnon ”posepose”-kuvia. Mä en ollut ikinä ymmärtänyt sitä. Se nosti hirveen metelin keskellä katua, eikä edes hävennyt yhtään. Mä seisoin hiljaa. - Eksä sen vertaa voinut mulle antaa? Voi helvetti, missä sä oot taas yös viettäny? Kotona et ainakaan, etkä Maijulla. Samanlainen renttu ku isäs. Sano mun sanoneen. Sen sanat satutti, mutta vain vähän. Kolmeen vuoteen en oo sitä, enkä kyllä faijaakaan, paljoa nähnyt. ”Kulkee omia teitään” on joku sanonut. Mutsin mä näin toissapäivänä, kun se pyysi laupeudenpuuskassaan mua hakemaan pattereita. Itellään sillä oli ”vähintään kolme päivää kestävä krapula.” Mutta se, mikä mua eniten ärsytti siinä. Aina se löysi musta vikaa. - No, Alina. Joko alat tulla kotiin? Miten sä meinaat muka ittes elättää, häh? Tuu ees käymään. Sen äänessä oli jotain uutta. Jotain pehmeyttä, jota muistan kuulleeni viimeksi silloin kun olin kolmannella luokalla ja minulta leikattiin umpisuoli. - No kai mä sit tuun... - Pakkohan sun on vähän siistiytyä. Kai sekin tajusi, että pehmeni. Veti taas sen kovan ”en ole tuollaisen mutsi”-kuoren päälleen. Se avas kerrostaloasunnon oven avaimillaan. Mä astuin sen perässä sisälle, ja muistin. Täällä oli joskus mun koti. Sisällä tuoksui jauheliha ja marketin osta kolme maksa kaksi- pesuaine. Kävelin kuin unessa vanhaan huoneeseeni. Ovella yllätyin. Mutsi ei ollutkaan heittänt kaikkia mun kamoja pois. Itse asiassa se ei ollu tainnu koskea juuri mihinkään. Mitä nyt vähän siivoillut siellä sun täällä. Istuin sängylleni ja annoin katseeni kiertää ympäri huonetta. Kun suljin silmäni, saatoin kuulla mutsin ja faijan riidat. Halusin unohtaa. Tassuttelin keittiöön jossa mutsi keitti teetä. Se halusi mun siis jäävän. - Kyllä se isäskin sieltä vielä tulee. Se kaatoi meille teetä kuppeihin ja otti kaapista kääretortun. - Noni tyttö, syös nyt. Kun kerrankin saat. Kuulin taas sen pehmeyden. Olin juuri puolessavälissä kuppia kun kuulin oven käyvän. Mutsi juoksi eteiseen. - No, mä arvasin. Taas sä tuut ihan umpikännissä himaan. Tyttökin on täällä ja kaikkea. Noni, mä arvasin. Ne tuli molemmat keittiön ovelle. Mutsi näytti vihaiselta, ja faija yllättyneeltä, kuitenkin vähän iloiselta. Ne tuli ihan mun lähelle. Mutsi mesos taas jotain ja faija yritti lyödä sitä. Se oli juonut liikaa osuakseen. Mun suhde niihin ei ollut koskaan hyvä. Ja nyt vielä huonompi. Ja vaikka ne seisoi kahden metrin päässä musta, tuntui kuin meidän vanhemmat-tytär-suhde olis ollut kahden kilometrin päässä. Kahden kilometrin päässä menneisyydessä.

Kommentit

Nikuchu, 26.06.2006 0:18

Melko nättiä tekstiä, varsinkin viimeinen lause oli jotenkin sykähdyttävä. Koittaisit kuitenkin välttää ja-sanalla alkavia lauseita, ne kuulostaa, ainakin minusta, vähän oudoilta. Mutta hieno teksti on kyllä.

VilhelmKojak, 29.07.2006 21:43

i love it. mitään muuta en muuttaisi; enkä tee edes sitäkään, kuin tarkastaisin tekstin kerran tai pari, pari takkua vain, ne kun siloittaa tai kihartaa sen jälkeen enää tiedä, mistä puhun.

Kagou, 22.09.2006 19:43

Tosi hyvä teksti mun mielestäni. Tässä ei sorruta missään kohdassa sellaseen kaavamaisuuteen, vaan tämä on sopivan sekava. Justiin sellaista tekstiä mitä tykkään lukea.

Necrophil, 01.01.2007 22:46

Helppo lukee ja se on minusta hyvä, jaksaa siis lukea loppuun asti. Tarinan pätkäki toimi hyvin. Tykkäsin. Ja kiitos arvostelustasi!

-z-, 18.02.2007 23:45

Tykkäsin tästä novellista, moni varmasti lukee tästä omaa aikaansa. Laittaa ajattelemaan, hyvä näin :)

surusilma, 16.11.2007 17:40

tosi hyvä. mun luettavaks ehkä ihan HITUSEN liian sekava..ainakin alkuun.. mut kyllä se sit selviää... :) hieno novelli...

ville pöty, 27.11.2007 9:03

ainakii lukijoita on riittänyt :)

cobain, 16.02.2008 23:55

hyvin kirjoitettua tekstiä :) pidin kovasti alusta, loppuun jäin kaipaamaan jotakin lisää.

Nimimerkki


Varmistuskoodi
Syötä kuvassa näkyvä varmistuskoordi tekstikenttään. Rekisteröityneiden jäsenten ei tarvitse tätä tehdä. Näin estämme kommenttispämmiä.
varmistuskuva
Kommentit


 
 
Copyright © Prologi.net, 2005-2010 | Tekstit ovat kirjoittajiensa omaisuutta | prologi@prologi.net