-
Bongaa! ImagePark.biz Hauskat videot Pikavippi
 
Etusivu Kirjoitukset Kirjoita Jäsenet Info Linkit Keskustelu

Kirjoitukset

Karvamato

Sannakristiina, 18.01.2019 8:57
Katsottu 53 kertaa

On aikoja kun tekisi mieli antaa bussilippu kaikille niille karvamadoille jotka käyvät liiaksi hermoille vaikkapa nyt autiomaahan. Sielläpä voivat epätoivoisina etsiä mukavaa kostean täytteistä koloa minne kovasti muutenkin pyrkivät pääsemään. Kotikoloa jotkut eivät halua, vaan pikainen kyläily tuntuu olevan heille parempaa. Oman edun tavoittelu, piiloutuminen hankalassa tilanteessa on tietynlaisille karvamadoille tyypillistä. Esiintyvät juuri silloin kun on nälkä tai tarve tulla muuten vain esille, mutta vikkelä liikkeisinä pyrkivät pysyttelemään saavuttelemattomina etteivät joutuisi kiinniotetuksi.

Ymmärrystä ja avokätisyyttä heiltä ei suositella odottavan. Apua heillä on tarjolla silloin, kun he itse siitä hyötyvät. Varhainen lintu törmää tällaisiin pääsääntöisesti yökukkujiin kuuluviin harvoin, ellei satu kohdalle yksilö joka aamun sarastaessa vasta etsii paikkaansa yön venähtäen liian pitkälle. Silloinkaan heistä ei seuraa ole, koska tipahtavat luomet heti, kun sopiva tilanne tulee kohdalle. Tämän tyyppisille karvamadoille ominaista on myös soluttautuminen muiden karvamatojen keskuuteen, siksi tunnistaminen on useimmiten vaikeaa. Yöeläjiin kuuluessaan esiintyvät he myös päiväsaikaan. Sopeutuvuuden ja vikkelyytensä vuoksi heihin voi törmätä paikoissa joista ei heitä osaa erityisemmin etsiä. Heidän etsimiseen ei suositella tuhlaavan liikaa aikaa, koska ei pidä unohtaa heidän viihtyvän paikoissa kuten piilo.

Ravinnoksi heille kelpaa kaikki ruuaksi luokiteltu. Nesteytys sisältää prosentteja ja kofeiinia, joten humala ja virkistyminen on heille yleistä. Tiettyinä aikakausina vetäytyy tämä karvamato paikkoihin joissa he olevat horroksessa muistuttavassa olotilassa. Jos sellaiseen sattuu törmäämään on heidän kanssaan kommunikointi lähes mahdotonta.

Muutenkin kommunikoidessaan karvamadon kanssa, kannattaa olla varuillaan. Halutessaan he saavat muut uskomaan asioita joita eivät tarkoita. Jos lankeaa tällaiseen karvamatoon ja tämä huomaa sinussa jotain hänelle hyödyllistä, viihtyy karvamato luonasi niin kauan kuin se on hänelle antoisaa.

Karvamadon löytäjänä, sinulta vaaditaan paljon ja usemminten karvamadon kadotessa, sinulle jää pelkkää paskaa. Näitä karvamatoja on mahdotonta kouluttaa joten jos tahdoo yksilön jota pystyy kouluttamaan, suositellaan etsimään toinen lajike. Koulutettava laji on hyvin harvinainen joten tarvitaan pitkäjänteisyyttä sellaisen lajin löytämiselle. Olkoon karvamato millainen tahansa, tuovat he haastetta niin löytämisen kuin pitämisen suhteen. Jos karvamato on täysin mahdoton, muista että ne voi aina luovuttaa takaisin luontoon ja toivoa paremman yksilön löytämistä tilalle.

Joidenkin yksilöiden häätämiseen kannattaa varautua järeämpiin konsteihin, sillä joillekin on erityispiirteenä takertuminen. Jos päättää alkaa etsimään ja jahtaamaan omaa karvamatoa, hyvänä neuvona pidetään kekseliäisyyttä. Suositellaan myös ottamaan lajikkeen taustatiedoista selvää ennen lopullista päätöstä tarjota karvamadolle edes tilapäistä majoitusta.

Kommentit

Nimimerkki


Varmistuskoodi
Syötä kuvassa näkyvä varmistuskoordi tekstikenttään. Rekisteröityneiden jäsenten ei tarvitse tätä tehdä. Näin estämme kommenttispämmiä.
varmistuskuva
Kommentit


 
 
Copyright © Prologi.net, 2005-2010 | Tekstit ovat kirjoittajiensa omaisuutta | prologi@prologi.net