-
Bongaa! ImagePark.biz Hauskat videot Pikavippi
 
Etusivu Kirjoitukset Kirjoita Jäsenet Info Linkit Keskustelu

Kirjoitukset

Kvarkkien sisäinen rakenne

Eskö Kauppinen, 22.10.2006 16:53
Katsottu 2617 kertaa

Esitän tässä näkemykseni kvarkkien sisäisestä rakenteesta. d-kvarkin ajatellaan sijaitsevan neutronissa ja u-kvarkin protonissa. Niiden tiedetään muuttuvan toisikseen. u-kvarkilla on 3kpl +1/3e:n varauksista hiukkasta ja yksi -1/3e:n varauksinen hiukkanen. u-kvarkin varaus on siten +2/3e. d-kvarkilla on 3kpl -1/3e:n varauksista hiukkasta ja 2kpl +1/3e:n varauksista hiukkasta. d-kvarkin varaus on siten -1/3e. (o) tarkoittaa +1/3e:n suuruista varausta ja (*) -1/3e:n suuruista varausta. Elektronin ajatellaan sisältävän 3kpl -1/3e:n suuruista varausta (hiukkasta ) ,symbolein (***) , jolloin sen varaus on -1e. Positronin ajatellaan sisältävän 3kpl +1/3e:n varauksista hiukkasta, symbolein (ooo), jolloin sen varaus on +1e. 1) d-kvarkki sinkoaa elektronin (***). d-kvarkin positiivisten varausosien, (oo) lisäksi syntyy yksi uusi positiivinen varausosa (o). Näin on muodostunut u-kvarkin positiiviset varausosat, (ooo). Jotta varaukset pysyisivät tasapainossa, syntyy yksi negatiivinen varausosa, (*). Näin d-kvarkki on muuttunut u-kvarkiksi, (ooo*) ja neutroni protoniksi. 2) u-kvarkki sinkoaa positronin, (ooo). u-kvarkin negatiivisen varausosan, (*) lisäksi syntyy kaksi uutta negatiivista varausosaa, (**). Näin on muodostunut d-kvarkin negatiiviset varausosat, (***). Jotta varaukset pysyisivät tasapainossa, syntyy kaksi uutta positiivista varausosaa, (oo). Näin on u-kvarkki muuttunut d-kvarkiksi, (***oo) ja protoni neutroniksi. Esko Kauppinen 43170 HÄKKILÄ

Kommentit

KysynVain, 31.10.2006 19:55

Kysynpähän vain, että miten kvarkki sinkoaa elektronin minnekkään, kun kvarkki on elektronin osanen? Ja onko näille saduille minkäänlaista tieteellistä pohjaa?

Nimimerkki


Varmistuskoodi
Syötä kuvassa näkyvä varmistuskoordi tekstikenttään. Rekisteröityneiden jäsenten ei tarvitse tätä tehdä. Näin estämme kommenttispämmiä.
varmistuskuva
Kommentit


 
 
Copyright © Prologi.net, 2005-2010 | Tekstit ovat kirjoittajiensa omaisuutta | prologi@prologi.net