-
Bongaa! ImagePark.biz Hauskat videot Pikavippi
 
Etusivu Kirjoitukset Kirjoita Jäsenet Info Linkit Keskustelu

Kirjoitukset

Täydellisiä pikku-unelmia

cherryflame, 13.11.2006 23:44
Katsottu 1817 kertaa

Pieni punahiuksinen tyttö istuu keskellä vaaleanpunaista mattoa, joka on keskellä valkoista huonetta, joka sijaitsee ison omakotitalon toisessa kerroksessa pitkän punaisen käytävän päässä, ruskean oven takana. Tytön hiukset ovat saparoilla ja sidottu punaisilla nauhoilla kauniisti. Tytön päällä on kesäinen kukkaismekko, jonka helma ylittää juuri ja juuri polvet. Huoneessa on yksi iso ikkuna, josta sisään paistaa loppukesän auringonsäteet. Niiden kulta hohkaa tytön pyöreistä poskipäistä ja kirkkaista silmistä. Sinisistä silmistä. Kädessään tytöllä on ruskea nalle, jonka silmät ovat erikokoiset ja toinen korva hieman revennyt. Tyttö puhelee nallelle ja halaa sitä useaan kertaan. Tyttö nauraa, hymyilee ja taas puhuu. Tyttö nousee seisomaan ja kävelee oman sänkynsä luokse. Se on pehmeä ja juuri sopivan kokoinen heiveröiselle tytölle. Tyttö asettaa nallen makaamaan sängyllä ja nousee itse viereen. - Nyt ollaan sitten ihan hiljaa, tyttö kuiskaa nallelle ja ristii kätensä rinnalleen. Tyttö kuvittelee äitinsä vaaleat kutrit ja isänsä punaruskeat kikkarat. Hän kuvittelee molemmat istumassa yhdessä sohvalla ja katsomassa töllötintä. He pitävät toisiaan kädestä ja nojaavat toisiinsa. Silloin tyttö astuu mielessään huoneeseen ja juoksee suoraan äidin odottavaan syliin. Äidin syli on lämpöinen ja tyttö pystyy kuulemaan sydämen lyönnit. Isä silittää tytön päätä ja tyttö nukahtaa. Tunnit ovat kuluneet nopeasti ja tyttö säpsähtää hereille omasta sängystään. Ovien pauke kertoo isän tulleen kotiin. Tyttö nousee istumaan sängylle ja ottaa nallen syliinsä. Tyttö puristaa sitä rintaansa vasten ja kyynel vierähtää poskelta. Isän vihainen huuto peittää äidin vastalauseet. Tyttö kuuntelee miten isä lyö äitiä. Tyttö kuulee äidin huutavan, itkevän ja yrittävän paeta. Äänet piinaavat tytön mieltä. Astioita tippuu ja särkyy, tuoleja kaatuu, tauluja tippuu, ovia paiskotaan. Nyt askeleet suuntaavat yläkertaan. Tyttö hyppää sängyltään alas ja juoksee ovelle lukitsemaan sen. Tyttö vääntää ovessa olevaa avainta juuri ennen kuin kahva painuu alas. Äidin avunhuudot kuuluvat oven läpi, mutta tyttö istuu selkä ovea vasten ja halaa polviaan. Äiti anelee tyttöä päästämään hänet huoneeseen, mutta tyttö vain istuu ja kuuntelee kun toisetkin askeleet lähestyvät yläkertaa ja hänen oveaan. Äiti hakkaa ovea paniikissa ja itkee. Tyttö kuulee isän hakkaavan äitiä ovea vasten. Tyttö peittää korvansa kämmenillään ja katsoo toiselle puolen huonetta. Siellä on peili. Peilistä ei kuitenkaan näy pientä punatukkaista tyttöä kesämekossa, vaan aikuinen nainen, jonka haavat eivät tule koskaan arpeutumaan.

Kommentit

Perrin, 05.02.2007 16:18

Tämä jätti täysin hiljaiseksi, hyvällä tavalla. Todella voimakkaalla tavalla kirjoitettu novelli, minulle jäi sellainen järkyttynyt olo päällimmäiseksi lukemisen jälkeen. Kauhistuttavan todentuntuinen kuvaus, joka jää mieleen pitkäksi aikaa kummittelemaan.

mursuliini, 03.01.2008 14:28

Tosi hyvä kertomus, loppu on yllättävä. Tarina puhuttelee ja on erinomaisesti kirjoitettu.

Irishe, 24.02.2008 12:37

Tosi hieno kirjoitelma. Tunnelma on käsinkosketeltava. Novellisi realistisuus koskettaa syvältä, ja laittaa miettimään todellisuutta. Loppu yllätti minutkin, mutta todella hyvä. Todellinen loppuniittaus jutulle. Ei jää odottamaan lisää, mutta ei lopu liian yllättäinkään...

Nimimerkki


Varmistuskoodi
Syötä kuvassa näkyvä varmistuskoordi tekstikenttään. Rekisteröityneiden jäsenten ei tarvitse tätä tehdä. Näin estämme kommenttispämmiä.
varmistuskuva
Kommentit


 
 
Copyright © Prologi.net, 2005-2010 | Tekstit ovat kirjoittajiensa omaisuutta | prologi@prologi.net